Pozdrowionka dla kierownika bialutkiej octavki na WB bądź WD [zapomniałem:P] spotkanej dzsiaj przed 2300 na trasie AK [pierwsze pozdrowionka światłami] a po udanym pościgu kolejne na rozjeździe na Augustów i Pragę
Witam forumowiczów.
Ostatnio zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka check. Po pojechaniu na komputer mechanik wykasował błędy, kontrolka zgasła i powiedział że to musiało być złe paliwo. Ale następnego dnia znowu pojawiła się w/w kontrolka. Po ponownym podłączeniu kompa wyskoczyły błędy o numerach: 16486 i 17536. Mechanior spojrzał w książkę i zakomunikował mi że to przepływomierz siada. A co wy drodzy forumowicze na to?
Drugie pytanie jest takie : jakbym musiał już wymienić tą przepływkę to czy można kupić zamiennik, czy lepiej używany oryginał lub czy wogóle trzeba było by szarpnąć się na nowy oryginał?
przeplywomierz nie siada, albo padl albo dziala , dwa bledy nie wskazujo na przeplywomierz, usterka moze byc zupelnie inna
[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 22:06 ]
przeplywomierz nie siada, albo padl albo dziala , dwa bledy nie wskazujo na przeplywomierz, usterka moze byc zupelnie inna ,a co do zamiennika to niepolecalbym, slyszalem opinie ze padajo po kilku tys
Odświeżę temat, kupiłem nową przepływkę, zamontowałem, zmieniłem jeszcze filtr powietrza, pojechałem skasować błąd i kontrolka zgasła. Ale po przejechaniu 20-tu paru kilometrów znów się zapalił check i znów błąd o przepływce powietrza. Miał ktoś podobny problem??? silnik 2.0 benz 2000rok.
Komentarz