Octavia I kody błędów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek0808
    Classic
    • 2013
    • 25

Octavia I kody błędów

Pozdrowionka dla kierownika bialutkiej octavki na WB bądź WD [zapomniałem:P] spotkanej dzsiaj przed 2300 na trasie AK [pierwsze pozdrowionka światłami] a po udanym pościgu kolejne na rozjeździe na Augustów i Pragę
  • zaps
    Drive
    • 2011
    • 71

Octavia I kody błędów

Witam forumowiczów.
    Ostatnio zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka check. Po pojechaniu na komputer mechanik wykasował błędy, kontrolka zgasła i powiedział że to musiało być złe paliwo. Ale następnego dnia znowu pojawiła się w/w kontrolka. Po ponownym podłączeniu kompa wyskoczyły błędy o numerach: 16486 i 17536. Mechanior spojrzał w książkę i zakomunikował mi że to przepływomierz siada. A co wy drodzy forumowicze na to?
    Drugie pytanie jest takie : jakbym musiał już wymienić tą przepływkę to czy można kupić zamiennik, czy lepiej używany oryginał lub czy wogóle trzeba było by szarpnąć się na nowy oryginał?

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 11005
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez zaps
      można kupić zamiennik, czy lepiej używany oryginał lub czy wogóle trzeba było by szarpnąć się na nowy oryginał?
      nowy, nie koniecznie oryginał, ale np. bosch lub pierburg - koszt ok. 200zł
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

przeplywomierz nie siada, albo padl albo dziala , dwa bledy nie wskazujo na przeplywomierz, usterka moze byc zupelnie inna

[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 22:06 ]
        przeplywomierz nie siada, albo padl albo dziala , dwa bledy nie wskazujo na przeplywomierz, usterka moze byc zupelnie inna ,a co do zamiennika to niepolecalbym, slyszalem opinie ze padajo po kilku tys
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• zaps
          Drive
          • 2011
          • 71

Odświeżę temat, kupiłem nową przepływkę, zamontowałem, zmieniłem jeszcze filtr powietrza, pojechałem skasować błąd i kontrolka zgasła. Ale po przejechaniu 20-tu paru kilometrów znów się zapalił check i znów błąd o przepływce powietrza. Miał ktoś podobny problem??? silnik 2.0 benz 2000rok.

Komentarz

• Krzylu
            Rider
            • 2008
            • 256

jakieś objawy związane z tym występują??szarpania,gaśnięcia itp??

Komentarz

• german81
              L&K
              • 2010
              • 1414
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AUQ 1.8 20VT 180 KM
              • BZB 1.8 TSI 160 KM

a ktos pokusił sie o sprawdzenie instalacji pod katem uszkodzenia ?
              diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• lukasz3112
                RS
                • 2008
                • 3607

mi w OI pokazywało czasami błąd przepływki a jak sie okazało EGR był walnięty.
                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• zaps
                  Drive
                  • 2011
                  • 71

Żadne inne objawy nie występują. Samochód chodzi bez zarzutów. W przyszłym tygodniu chcę go odstawić do elektryka na przegląd instalacji.

Komentarz

Pracuję...